Svetski dan oralnog zdravlja: Srećna usta – srećno telo

Procenjeno je da bolesti usta i zuba pogađaju blizu 3,5 milijarde ljudi, što ih čini najučestalijim zdravstvenim problemom u svetu.Svetski dan oralnog zdravlja predstavlja značajnu platformu za podizanje svesti o zdravlju usta i zuba i njegovoj ključnoj ulozi u očuvanju celokupnog zdravlja, blagostanja i kvaliteta života. Briga o oralnom zdravlju znaci i zastitu opsteg zdravlja.

Slogan je ove godine bio “Srećna usta – srećno telo”, te su pod ovim nazivom u vrtiću i osnovnoj školi Sluzba preventivne i dečje stomatologije Doma zdravlja zajedno sa patronaznom sluzbom sproveli brojne aktivnosti kako bi našim najmlađim sugrađanima na zabavan način približili i pokazali značaj zdravih usta i zuba. Deca su zajedno sa učiteljima i stomatolozima kroz digitalne igre, takmičenje, timski rad i kvizove usvajali znanja o zdravoj ishrani, pravilnoj oralnoj higijeni i redovnim posetama stomatologu. Kako je oralno zdravlje deo opšteg zdravlja, moramo ga negovati od najranijeg uzrasta!

Kao i svake godine tako i ove svim predškolcima podeljene su četkice za zube, a ove godine sponzori su nam bili Igor Rabat i preventivni i decji stomatalozi.