Preminuo Dr Nikola Tomašević


U četvrtak, 03.07.2014. godine u 15,10h iznenada je preminuo Dr Nikola Tomašević, specijalista ginekologije i akušerstva. Dr Nikola je rođen 09.12.1980.godine u Valjevu. Osnovnu školu je završio u Valjevu kao  i srednju medicinsku a medicinski fakultet u Beogradu 2006. Godine. Nakon obavljenog obaveznog lekarskog staža, 01.decembra 2006.godine je počeo da radi u DZ Osečina u službi opšte medicine.

Svečana komemoracija povodom iznenadne smrti dr Nikole Tomaševića održana je u subotu 05.07.2014. u 11.30h u Opštoj bolnici Valjevo. Od omiljenog mladog kolege su se oprostili prijatelji i kolege iz kolektiva Opšte bolnice Valjevo i  Doma zdravlja Osečina.

dr-Nikola– Jednog mladog, vrednog i dobrog lekara i kolegu koga sam upoznao u hirurškoj sali kako svog mentora pita za savet kako nešto dobro da uradi i nauči kako bi sutra to radio sa svojim pacijentima sa kojima je trebalo da provede čitav svoj radni vek. Imamo nesreću da se opraštamo mnogo ranije nego što smo mogli da pomislimo da će se takav događaj desiti. Velika patnja za porodicu i za nas je veliki gubitak koji ne možemo tako lako nadoknaditi, ali iza svega toga možemo reći da je bio čovek koji je sledeći dobre stvari iza sebe ostavio u svom okruženju neizbrisiv trag – rekao je u komemorativnom govoru dr Branko Glišić ispred Opšte bolnice Valjevo.

Dr Jelena Milutinović se od kolege oprostila ispred kolektiva Doma zdravlja Osečina.

– Imali smo čast da radimo u društvu sa vrednim, odgovornim i ambicioznim lekarom, velikim drugom i čovekom. Deo svojih ambicija Nikola je ostvario uspešno završivši specijalizaciju iz ginekologije i akušerstva u januaru ove godine. O kvalitetu njegovog rada svedoči zahvalnost mnogobrojnih pacijenata koji su ga birali i kao lekar opšte prakse i kao ginekolog. Kao lekar ginekolog za kratak period od pet meseci značajno je osavremenio rad službe, iznosio mnoge napredne ideje, ali nažalost nije stigao da ih sprovede u delo – rekla je dr Jelena Milutinović.

Mentor dr Nikole Tomaševića, dr Nikola Simić nije mogao da nađe prave reči da iskaže ono što je osećao prema mladom prerano otišlom kolegi.

– Ja sam ga upoznao još u srednjoj školi, a ubrzo sam uvideo kakav je on kapacitet i kvalitet koji sam adekvatno nagrađivao. Obradovao sam se posebno kada je izabrao ginekologiju i bio sam mu mentor na specijalizaciji. Nikada iza njega nije ništa ostalo nezavršeno jer nije umeo da kaže neću – rekao je dr Nikola Simić.

Njegovim odlaskom ostala je nemerljiva bol i tuga za porodicu, rodbinu, prijatelje i saradnike. Dom zdravlja Osečina ostao je bez divnog čoveka i velikog lekara. Neka mu je večna slava!

 

 

%d bloggers like this: